Montferland Rover

                     

   

 

 

 

 

Ombouw van grijs naar geel kenteken

 

Na de geboorte van ons tweede zoontje werd het tijd voor wat extra en veilige zitplaatsen voor de kroost. Via internet hebben we een paar stoelen uit een Defender van 2008 op de kop getikt kompleet met 3 punt gordels en panelen.

Allereerst waren de ramen aan de beurt. Onze 90 was al voorzien van de frames maar hier zat geen glas in maar zwarte aluminium panelen.

het zijraam is gecoat en het kleine achterruitje heeft nog folieDeze panelen zijn vervangen door blank glas dat is gecoat om ons Theehuis op wielen niet in een broeikas te veranderen. De ramen aan de achterzijde waren voorzien van folie en het was goed te zien dat dit het zicht veel meer beperkt dan de coating.

Om de stoelen te kunnen monteren was er een kleine aanpassing nodig aan de wielkasten.

Als laatste nog even naar de RDW geweest voor de herkeuring (kosten in 2010 53,-) en het omzetten van het kenteken van grijs naar geel en nu kunnen we met de familie weer legaal de weg op. De auto is ouder dan 17 jaar dus hoeft er bij de belastingdienst geen extra donatie gedaan te worden. Bij auto's jonger dan 17 jaar zou er nog X% van de nieuw waarde moeten worden afgeteld

De bekleding en de kussens voorin hadden ook hun beste tijd gehad dus hebben we besloten hier een bij passende Ex-moor trim revisie set op te zetten.

    

Prikkers pagina