Montferland Rover

                     

   

 

 

 

 

DefenderVENT

Op de website van Mudstuff kwam ik deze oplossing voor beslagen zijruiten tegen. Ik was eerst wat sceptisch want de hoeveelheid lucht die er uit de roosters bij de voorruit kwam was niet echt indrukwekkend te noemen. Nadat de ventilatie er helemaal mee was opgehouden kwam ik er achter dat een deel van het probleem door de lagers van de ventilator motor werd veroorzaakt. Ook lekte veel lucht door een kier in het ventilatie kanaal in het dashboard aan de bijrijders zijde.

Na het oplossen van deze problemen werd het tijd voor het inbouwen van de DefenderVENT set. In de handleiding leek het zo simpel en aan de rechter kant was het ook zo gepiept.
De linker kant was een ander verhaal. Daar zat namelijk een metalen strip in de weg waar de stuurkolom mee vast zit (dus verwijderen was niet echt een optie).

Dus zat er niets anders op dan het mondstuk van de DefenderVENT set aan te passen. Dit viel uiteindelijk wel mee. Met een verfstripper heb ik het kunststof voorzichtig verwarmd en er vervolgens een deukje in geduwd zodat deze wel zou passen. De gaten in het Dashboard voor het bevestigen van het mondstuk heb ik ook nog wat moeten aanpassen omdat deze niet helemaal in 1 lijn lagen met de gaten in het mondstuk.

De aansluiting naar de roosters op het dashboard heb ik nog voorzien van tocht band zodat ook de lucht uit het ventilatie systeem niet in het dashboard verdwijnt maar op de ruit terecht komt. Het monteren van de slangen die naar de nieuwe
blaasmondjes gaan, was ook nog een heel geprutst. De slangen zijn te slap om goed kracht op te kunnen zetten maar stug genoeg om veel weerstand te bieden bij het monteren op de slang pilaren. Resultaat van een dagje sleutelen: Nog steeds een krachtige lucht stroom langs de voorruit en een duidelijk voelbare lucht stroming langs de zijruiten. Nu nog wachten op vochtig weer om te zien hoe het werkt. Dat zal in dit klimaat wel niet lang duren....
     

Prikkers pagina