Montferland Rover

                     

   

 

 

 

 

Kampeer trailer

 

Een daktent is natuurlijk het meest flexibele onderkomen dat een comfortabel bed op levert. Echter met 2 kleine kids er bij wel erg krap, zeker als het weer een keer wat minder is. De voor ons volgende logische keuze is dan een kampeer trailer. We hebben eerst nog gekeken naar een Sankey trailer omdat deze dezelfde spoorbreedte heeft en wiel steekmaat. Maar door het hoge eigen gewicht is deze dus afgevallen en zijn we het project begonnen met de aanschaf van een Roset Polynorm trailer

Deze trailer wordt voorzien van een Gordigear Savanna trailer tent en om het geheel wat stabieler te maken is de trailer 20cm langer en 20 cm breder gemaakt. Bijkomend voordeel is dat de triangel wat langer wordt en er ook meer bagage mee kan.

De grootste uitdaging hierbij was het verlengen van de as maar het is dus gelukt om deze recht te houden.

Achter de wielen zijn de uitsparingen te zien voor de omvormer aan de linker zijde en 230V aansluiting en bediening van de stroomvoorziening aan de rechter zijde.

Resultaat na een bezoek aan het straal bedrijf.

Met een likje verf en een deksel is de onderbouw klaar voor gebruik. De tent moet de eerste zomer nog even IN de trailer dus nog maar even een rekje gemaakt om wat extra bagage mee te kunnen nemen.

Inmiddels hebben we er onze eerste reizen mee gemaakt en het karretje loopt prima. Mede door het lage gewicht is nauwelijks te merken dat er een kar achter hangt. Mochten we dus dat ene stukje land vinden dat nog niet geasfalteerd is dan zal dat ook geen probleem vormen.

.

na een vakantie lang ruzie tussen de achterdeur en de steunpoot is deze laatste vervangen door een kantelbaar AL-KO neuswiel zodat de achtdeur van de land rover zonder problemen open kan om in en uit te kunnen stappen als de trailer is aangekoppeld.

 

De trailer tent is inmiddels besteld en dus wordt het tijd voor een paar steunpoten zodat de kar niet achterover kiept.

De volgende stap wordt een setje spacers en Land Rover wielen met bijpassende spatborden monteren. Iemand nog interesse in de originele wielen en spatborden?

   
   

 

 

 

Prikkers pagina